Wednesday, May 28, 2014

CAMERATA MILLEFIORI – VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!

ANUL / YEAR IV / Nr. 13 / 2014. 04.-06.
Muzică / Music
Rubrica / Box: Concerte / Concerts
 
 
2014.05.28. Mirecuri / Wednesday - ora / h. 19:00
Oradea, Biserica Romano-Catolică Barátok
Coordonator / Coordinating: Theodore Coresi
Conf.univ. Dr. Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte
Interpret / Soloist: Agneta Marcu
Prof.univ. Dr. Universitatea diin Oradea - Facultatea de Arte
Interpret / Soloist: Tudor Ciupeiu
Asist.univ. Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte
 
 
CAMERATA MILLEFIORI
VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!
 

În zilele de Miercuri 28 Mai 2014 la Biserica Baratok respectiv Joi 29 Mai 2014, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” (Olosig), în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Sacră „Vox Domini” dar şi a primei ediţii a Festivalului Artelor Studenţeşti „Vivat Academia” a Universităţii, orădenii au avut ocazia să asiste la două concerte vocal-simfonice, având în program „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi.
 
 
Evenimentele au marcat debutul Cameratei MilleFiori, ansamblulu cameral care a luat naștere la inițiativa dirijorului Tudor Ciupeiu (Prep.univ. drd. la Facultatea de Arte, Universitatea din Oradea) și violonistei Andrada Ciupeiu (Prep.univ. drd. la Facultatea de Arte, Universitatea din Oradea), având ca membrii pe Csordas Brigitta, Flavia Ionoi, Ramona Raţiu, Bianca Bodog, Flaviu Seretoc (studenți la Departamentul de Muzică, Universitatea din Oradea).

Partea solisitică a fost susținută Lucia Kim (Viena), Eunsil Kang (Moscova) şi Emanuela Pascu (Opera Naţională Bucureşti).

Evenimentul muzical coordonat de Conf.univ. Dr. Theodore Coresi (Viena) a avut parte de un puternic impact asupra comunității academice orădene și a publicului meloman.

Vivat, Crescat, Floreat!